Friss hírek

Éleszd a lelked, a benned élő szent tüzet, hogy magad is istenes legyél, mert ha elalszik, kegyetlen és hideg lesz minden benned, és körülötted. Mert ami bent az van kint is.

Tűz: minden mi fény és világosság, a tűzből jön, táplálja az életet, az anyagot magába olvasztja, elveszejti, de a szellem kiapadhatatlan forrása is.

Mi magunk is tűzből jövünk. Az Isteni szellem egy szikrája válik lélekké öröktüzéből emberi testbe költözve.

Ősi mágus vallásunk alapján ez nem tűz imádat, hanem jelkép és figyelmeztetés: ápoljátok a szent tüzet, a lélek tüzét, s a lélek legyen izzó a munkára és meleg a jóra. Mert a lélek tüze, energia, az erő maga. Minden ebből indul ki, legyen az munka, cselekedet vagy fejlődés. Ha ápolja a tüzet, boldogság várja az emberi lelket, de anélkül boldogtalanság, sikertelenség, és rossz akarat lesz úrrá tetteiben.

A gondolat és a kimondott szó mágikus erővel rendelkezik, de nevezhető teremtő erőnek is. Minél több ember gondolja, mondja ugyanazt, annál nagyobb az ereje.

Ahogy elkezdünk fog-lalkozni egy gondolattal, fog-va tartjuk, mivel gondolunk rá, s ezzel erőt adunk neki. Lényegtelen, hogy egyetértünk-e vele vagy nem, a rá való figyelem miatt növeljük a gondolat erejét. Ha egyetértünk, önként adjuk az erőt, s ez visszahat, tölt bennünket. Ha nem értünk egyet, akkor is erőt adunk ennek a gondolatnak, és sokkal nehezebben töltődünk újra vissza, rossz kedvűek leszünk.

De ezzel a háttérből jelentős szálakat mozgató média hatalmak is tisztában vannak. Megjelenik egy téma, lehet az most az oltás és nem oltás kérdése is, amellyel vitát szít, s vannak pártolók és ellenzők. Mindkét csoport fog-lalkozik a témával, táplálja, erővel tölti fel. Miközben valami másról, talán sokkal fontosabbról pedig elterelődik a figyelem, miközben az emberek besétáltak a csapdába.

Ellenszer az ellenkezés nem lehet, hiszen az is táplálja az adott gondolatot. Ilyenkor kell tudni középen maradni, semlegesen, mindkét oldalt meghallgatva, de nem belemélyülve egyikbe sem. Inkább megtalálni a kiutat, az erő gondolatával töltekezve. De mi is az erő?

Az erő csak erő, sem nem pozitív sem nem negatív, a szándék teszi valamilyenné, mert az egyik épít, a másik rombol. Magát az erőt is mi programozzuk, azzal amit kimondunk vagy gondolunk.

Az áldás mint erő

Ez a legerőteljesebb jókívánság, egyetemes pozitív erő. Védőburkot képez a köré, akit megáldanak, mert az egész Univerzum szeretet-ereje manifesztálódik ebben a szent szóban.  Az áldás a legtisztább és a legmagasabb szintű jókívánság, mert azt kívánja a másik embernek, hogy olyan erőtér vegye körbe, amellyel nemcsak magát, hanem mindenki mást is segítsen az, ami ezáltal létrejön. Leegyszerűsítve: a megvalósulás a lehető legjobb úton módon érje el a megáldott embert.

A gondolatok erők, melyek mint a vízpára kezdenek felhővé sűrűsödni, ha foglalkozunk velük. Aztán hóvá, esővé válnak s leesnek a földre. Az áldás ezt a folyamatot erősíti, védi, segíti a teremtést. Létrehozza, megvalósítja a legjobb dolgot, ami ebből a gondolatból születhet. Mert az áldás maga az Isteni beavatkozás, aki a maga teljességében látja a folyamatot, s segíti annak megvalósulását, a lehető legjobb úton módon.

 

 Forrás:

  • Színia: Dob-Szer-Da Magyar Mágia

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük