Friss hírek

Voracovát ugyanabban a szállodában tartják fogva, ahol Novak Djokovicot.

Renata Voracova cseh teniszezőt őrizetbe vették az ausztrál határőrség illetékesei, és arra kérték, hogy hagyja el az országot. A 38 éves játékost, aki már játszott egy bemelegítő tornán, ugyanabban a melbourne-i belvárosi szállodában szállásolták el, mint Djokovicot.

A játékos péntek késő este megtörte a csendet, és egy üzenetet tett közzé az Instagram Stories-on, hogy megköszönje a rajongók támogatását.

“Köszönöm az embereknek szerte a világon a folyamatos támogatást. Érzem, és nagyra értékelem” – írta szerbül és angolul egyaránt.

A korábban a világranglista 81. helyén álló wimbledoni páros elődöntős Voracova vízumát törölték, de nem világos, hogy fellebbez-e a döntés ellen.

A Tennis Australia péntek este reagált először a mentességek kezelésével kapcsolatos kritikákra, és részben Greg Hunt egészségügyi miniszterre ruházta a felelősséget.

A Tennis Australia közleménye megerősítette, hogy decemberben minden játékost tájékoztatott arról, hogy mentességet kaphatnak, ha az elmúlt hat hónapban korábban COVID-19 fertőzést kaptak.

“Teljes mértékben elutasítjuk, hogy a játékoscsoportot tudatosan félrevezették volna” – áll a közleményben.

“A játékosok orvosi mentességről való tájékoztatása a Smart Traveller weboldalról származik, amelyre Greg Hunt közvetlenül utalt.”

Úgy tűnik azonban, hogy a weboldal nem tartalmaz információkat arról, hogy a korábbi COVID-fertőzés érvényes oltási mentesség lehet.

A harmadik és egyben utolsó Australian Open résztvevő, aki ugyanazzal a mentességgel lépett be Ausztráliába, önként elhagyta az országot, erősítette meg az Ausztrál Határőrség péntek este.

A Viktoriánus Egészségügyi Minisztérium és a Tennis Australia szakértői testülete mentességet adott a triónak, mert úgy vélekedtek, hogy a korábbi fertőzés mentességet biztosít.

A szövetségi kormány azonban novemberben tájékoztatta a Tennis Australia-t, hogy nem fogja megengedni a külföldről érkezőknek, hogy ezen az alapon megkerüljék az oltási követelményeket.

Voracova esetleges kitoloncolása felveti a kérdést, hogy miért engedték be az országba, ha a szövetségi kormány úgy vélte, hogy a korábbi fertőzés nem ad mentességet.

Eközben Nikola Selakovic szerb külügyminiszter, aki hivatalos látogatáson van az Egyesült Államokban, azt mondta, hogy mindent megtesz Novak Djokovic megsegítésére.

“Amit mindannyiunknak tudnunk kell, és szem előtt kell tartanunk, láthatjuk, milyen nagy a féltékenység, amikor valaki a legjobb, a sporttörténelem legjobbja, és ráadásul szerb. Ennyi akadálya van annak, hogy ezen a versenyen maradjon, másrészt ő [Djokovic] nagyon határozott, és nem adja fel. Szerbia ugyanolyan határozott, és harcolni fogunk, hogy segítsünk neki” – mondta Selakovic szerb sajtóértesülések szerint.

Forrás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük