Friss hírek

Bibliai idézetek, versek, a fizikai színház elemeivel bővített előadásmódban, hadba vonulók és itthon maradottak életérzései a tánc és beszéd színpadi nyelvén, a Kárpát-medence sokszínűségét bemutató koreográfiák, a kultúra, színház és anyanyelv fontossága száz évvel ezelőtt egy színész szemével, szürreális elemek álomjátéka, családi bábszínház, Arany és Petőfi barátsága, Arany-metszés, a forradalom és szabadságharc idején, a magyarság hite és panaszai történelmünk tükrében, környezetvédelmi gondok a néptánc ritmusaival átitatva, Rózsa Story, az Urban Verbunk előadásában, a teljesség igénye nélkül. Tizenhárom újabb előadás, a hiánypótló kezdeményezés bővülő repertoárjában.

A most már nyolcvanhárom produkció közül január 24-ig választhatnak az érdeklődő intézmények– adták hírül az  a program szervezői.

A Hatszín Teátrum Színbád ma révbe ér, a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza Jónás könyve, a Bekecs Néptáncszínház Ember az embertelenségben táncelőadása, a Fiatal Művészekért Alapítvány Bündeltanz a magyarországi németek száműzéséről, a Forrás Kulturális Alapítvány  Tamási Áron Ördögölő Józsiás című darabja Szarka Gyula dalaival színesítve, és a Forrás Néptáncegyüttes Mestermunka folklór előadása mellett, a Gyulai Várszínház Mi lennék nélküled? című előadása is bekerült a választható színházi élmények közé. A Meseházi Alapítvány Miska – Álomjáték-etűdök Schéner Mester motívumaira című színdarabja, a Mikropódium Családi Bábszínház Con Anima, stop elnevezésű bábszínházi előadása, a Rák Zoltán Társulata által színpadra vitt Arany-metszés című produkció, a Tér 12 Kulturális Egyesület jóvoltából Solymosi Tamás Nélküled című írását feldolgozó előadás, az Urban Verbunk Elemek tánca és a Rózsa Story című előadásai, amely Rózsa Sándor történetéről szól szintén a színes paletta részét képezi.
Az előző évben 345 helyen és közel háromszáz településen 558 előadást tartottak, ahol több mint 81 ezer nézőt sikerült minőségi színházi élményben részesíteni- tájékoztatták az MTI-t a szervezők.

Déryné program

A program megálmodói célul tűzték ki, hogy olyan területekre is eljusson a színházi élmény, ahol erre kevés lehetőség van. Ezért az országjárás nevű alprogram keretén belül, anyagi forrásokkal és szervezéssel segítenek abban, hogy a színházi előadások kistelepülésekre, hátrányosabb térségekbe is eljussanak. Vallják, hogy a kultúra mindenkié, ezért a minőségi színházi élményt minél több emberhez szeretnék eljuttatni.

Részletesen a programról és forrás:

Déryné Program

MTI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük